‘k stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God, dit was vroeger één van mijn favoriete liedjes om te zingen. Hij was eenvoudig én hij kon zo mooi in canon. Genieten! In aanloop van dit bericht kwam dit lied in mij op, ‘k stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij ‘k Zie naar Hem op en ‘k weet hij is mij steeds nabij.

Zijn vrede woont in mij, Hij is mij steeds nabij. Wat een geweldige waarheid om bij te leven. En wat sluit het mooi aan bij Psalm 23. Afgelopen zondag werd ik mij ervan bewust hoezeer ik verlang naar vredig water. Hoezeer ik het nódig heb, vredig water. De vurigheid van de Geest, zijn inspiratie en zijn vrede.

Ik wil mij laten leiden door de Geest, in alles wat ik doe. Ook in mijn werk voor de Hizkids en al zijn medewerkers. Mijn eerste natuur is het stevig vasthouden van alle touwtjes, hard werken, niet zeuren en doorgaan. Als ik dan zing ‘k stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God krijg ik een brok in mijn keel, want doe ik dat? Mijn vertrouwen op de Heer stellen?

Vertrouwen betekent een zekere vorm van afhankelijkheid, en afhankelijkheid is iets wat ik probeer te vermijden. Afhankelijkheid betekent dat je niet in de hand hebt wat er gebeurt of hoe het gebeurt. Afhankelijkheid betekent loslaten, laten gaan.

Ik denk dat God mij wil leren afhankelijk te zijn (ik ben de fase “zelf doen” nog steeds niet ontgroeit) en ik geloof dat Hij mij daarom op een plek heeft gezet waarin ik volledig afhankelijk ben van anderen -van Hem. Om te blijven leren afhankelijk te zijn van Hem… Paulus had een “doorn in het vlees”, ik heb de verantwoordelijkheid voor de Hizkids en zijn medewerkers

Dat wetende ga ik met de billen bloot, lieve ouders en verzorgers van onze Hizkids, ik heb te lang geprobeerd alles “zelf” te willen doen (of tenminste, zelf samen met de kinderwerkers). Ik heb teveel vertrouwd op mijn eigen kunnen en dat is niet zoals God de werking van de gemeente heeft bedoeld.

Komende zondag kan ik, kunnen wij, geen programma bieden aan de kinderen van groep 6, 7 en 8. Er is onvoldoende (bege)leiding en ik kan het niet maken om de groepsleiders opnieuw te vragen alleen voor de groepen te staan. Deze Hizkids blijven dus in de dienst.

Ook is er géén leiding voor de onlangs gecreëerde 3+ groep. Voor deze groep zoeken we minimaal 2 ouders die deze kinderen samen met een tiener willen opvangen komende zondag.

En dit is nog niet alles, er is niet één zondag waarop alle teamleiders van de verschillende doelgroepen gezamenlijk kunnen zeggen: er is voldoende leiding.

Bezoek alsjeblieft onze website www.hizkids.nl en laat je informeren.

Bid mee, voor mij -voor alle kinderwerkers en het Kinderwerk. Voor vertrouwen, leiding en standvastigheid. Bid voor het Kinder- en tienerwerk want de duivel weet dat onze kinderen en tieners afhankelijk zijn van het geloof en het onderwijs wat wij ze als ouders en kerk bieden.

‘k stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. ‘k Zie naar Hem op en ‘k weet hij is mij steeds nabij.

Lieve groet,
—Aukelien den Doop