Lieve gemeente, over vijf weken start de zomervakantie. Onder normale omstandigheden zouden we een seizoensafsluiting hebben gehad waarin we o.a. wilden stilstaan bij de rijke zegeningen en waarbij we natuurlijk onze dankbaarheid wilden uiten.

Wij dienen een grote doelgroep, er zijn inmiddels ruim 210 Hizkids, en zo’n 120 kinderwerkers, wat een zegen! Elke zondag willen wij voor elk kind een plek creëren waar het zich veilig voelt en de aanwezigheid van onze Here Jezus mag ervaren.

Afgelopen seizoen zijn we begonnen met het inroosteren van ouders. Dank aan alle ouders die hier gehoor aan hebben gegeven. We weten dat het spannend is, misschien wel eens onduidelijk of ongemakkelijk omdat je het niet gewend bent. Dank je wel dat je er was, jouw aanwezigheid is van waarde voor zowel de kinderwerker als het kind.

Ook mochten we bijdragen aan de kerstviering op 1e kerstdag. Dank aan Sydo en Bianca van der Bijl voor de muzikale begeleiding en het verhaal. Dank aan Gerrit en Maaike Dijkstra voor de kerststal en dank aan al die andere vrijwilligers die onderdeel waren van deze dienst. Het heeft ons de nodige inspiratie en motivatie gegeven voor de toekomst!

Dank aan allen die zich door gebed betrokken weten bij Hizkids. Jullie gebeden zijn van onschatbare waarde. Bedankt voor alle vormen van bemoediging en aanmoediging: kaartjes, bloemen, e-mails, een knuffel of een ander gebaar.. Onderschat dit niet. Ze zijn zó ontzettend waardevol voor ons!

Dank aan alle klussers en schoonmakers, onze Hizkids lokalen krijgen langzaamaan steeds meer warmte en uitstraling. Dank aan de medewerkers van andere taakgroepen. Wat is het fijn om verbinding te zoeken en te vinden.

Dank aan alle kinderwerkers die zich het afgelopen jaar opnieuw hebben ingezet of (weer) zijn begonnen. Dank je wel dat je tijd wil vrijmaken om onze Hizkids aan de voeten van Jezus te brengen. Dank je wel dat je ze door jouw voorbeeld wil leren dat we allemaal kinderen van God zijn.  Dank je wel dat je deel wil zijn van ons team en met elkaar wilt groeien in Jezus.

In het bijzonder wil ik stilstaan bij het fantastische kernteam Kinderwerk.

Dank aan Sytske-Nynke Wagenaar die met haar team heeft gewerkt aan een andere opzet voor groep 7 & 8. De jonge tieners worden uitgedaagd om in Gods woord te duiken en verder te kijken dan “het verhaal” alleen. Wat staat er en hoe is dit nu nog actueel?

Dank aan Sjoerdje Poeze en Alie Koning die het vertelteam van Kinderkerk het afgelopen seizoen hebben uitgebreid met livemuziek en samen met hun team de vertellingen nog verder hebben ontwikkeld.

Dank aan Pytsje Ferwerda die het hoofd koel hield toen ze haar eerste seizoen als teamleider groepsleiders Kinderkerk startte met halve teams. Haar motivatie en passie voor God en kind heeft kinderwerkers geïnspireerd en uitgedaagd.

Dank aan Nynke Luinstra die met haar team als stille kracht aanwezig is op de achtergrond. Die ervoor zorgen dat de lokalen warm zijn, de lampen branden en de Hizkids zich kunnen inschrijven.

Dank aan Geertje en Edwin van Houten, die vol energie als echtpaar begonnen aan een nieuw seizoen Kleuterkerk. Ondanks Edwin zijn gezondheidsklachten hebben ze samen met het team zich staande weten te houden voor een groep van soms wel meer dan 40 Hizkids!

Dank aan Klaas de Jong en Irma Veninga die de zorg hebben voor onze allerkleinsten, ze hebben samen met hun teams gewerkt aan structuur, lokalen zijn opgeknapt en ze hebben de overgang begeleid naar opvang in De Kleine Reus.

Dank U Vader, dat wij mogen weten dat u een bedoeling hebt met onze gemeente en in het bijzonder onze Hizkids en onze kinderwerkers. Dank U voor Uw Geest die ons inspireert, motiveert en de weg wijst. Dank U Vader dat U aanwezig wilt Zijn in onze levens. Amen.

Waar ben jij dankbaar voor?

Fijne Pinksterdagen en tot snel,

Aukelien den Doop