komende zondagen

Vooralsnog liggen de fysieke samenkomsten stil. Klik hier voor onze Stadskerk website.

Thuis kun je het Hizkids programma blijven volgen.

Leeswijzer & bouwstenen

In de leeswijzer vind je een korte uitleg bij het gebruik van BijbelBasics voor thuis. Je leest wat je eventueel nodig hebt voor verwerkingsopdrachten en nog veel meer.

In de bouwstenen vind je de inleiding, het verhaal, weetjes en vragen en natuurlijk de verwerkingsopdrachten.

U

Inleiding van het verhaal

BijbelBasics bied altijd inspiratie om het verhaal bij je kinderen in te leiden. Een verhaal inleiden maakt dat de kinderen de boodschap of de les makkelijker kunnen herkennen wanneer ze het verhaal zelf lezen of wanneer het voorgelezen wordt. 

Het verhaal

In de bouwstenen van BijbelBasics wordt het bijbelverhaal aangeboden in een vrije vertellen maar bijvoorbeeld ook in een spiegelverhaal. Deze kun je samen lezen of laten lezen.

Lees je liever direct uit de bijbel? Dan kun je de bijbeltekst opzoeken en deze samen lezen. 

w

Om over te praten

Ook bied BijbelBasics voorbeeld vragen aan die je kunt gebruiken om met je kinderen door te praten over het verhaal wat je samen hebt gelezen. Doorpraten en samen nadenken helpt weer om je kinderen te leren dat Gods Woord nog steeds leeft, nog actueel is.  

Doorpraten kan ook heel goed tijdens de “om te doen”-moment.

Om te doen

Knutselen, puzzelen of een proefje doen: elke zondag krijg je diverse opties aangeboden om met je kind te gaan doen. Verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Naast dat het leuk is om samen bezig te zijn is de verwerking voor kinderen een vorm van bijbelstudie die ze vaak aanspreekt. 

Maak er een bijzonder moment van, samen Gods woord bestuderen is voor je kind én jou een verijking, dat beloven we.

Om te zingen

Aanbidding kan niet ontbreken, in BijbelBasics wordt elke zondag een lied voorgesteld die past bij het verhaal. Maar lekker je eigen playlist aanzetten is natuurlijk ook goed.

Serie over de profeet Elisa, 25 oktober en 1 november

Klik op de afbeelding voor het programma