De leerlingen hadden een discussie over wie de belangrijkste leerling was. Jezus wist dat ze zich daar druk om maakten. Hij haalde er een kind bij en zette het naast zich. Toen zei hij: ‘Als je bij mij hoort, dan moet je juist voor de minst belangrijke mensen aandacht hebben. Zoals voor zo’n kind. Want wat je voor de minst belangrijke mensen doet, dat doe je voor mij. En wat je voor mij doet, dat doe je ook voor God, die mij gestuurd heeft. Weet je wie van jullie echt belangrijk is? Dat is degene die zichzelf het minst belangrijk vindt.’ — Lucas 9:46-48

Dag allen,

Het is (bijna) vakantie, wat een heerlijk vooruitzicht.

Per 1 juli ben ik benoemd als hoofd kinderwerk, een functie waar ik de afgelopen jaar naartoe heb mogen groeien. Een functie waarin ik mij mag inzetten voor onze (jullie) Hizkids, alle kinderwerkers en bovenal God onze Vader. Het kinderwerk kan soms een ondankbare taak lijken, je bent hard aan het werk ver weg van het grote podium waar “het” gebeurt. De aanbidding, de prediking, de mededelingen over het wel en wee, de koffie en het praatje na de dienst je mist het allemaal… Het afgelopen jaar kreeg ik wel de vraag, ben jij “genoeg” aanwezig op die plek? Daar waar “het” gebeurt?

Ik hoop dat ik men toen gerust heb kunnen stellen, de blik heb kunnen verruimen. Want wat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat het kinderwerk óók de plek is waar hét gebeurt. Er is aanbidding (soms wat aarzelend en verlegen, soms uitbundig met een vrolijke twist), er is prediking (soms van de allerkleinsten), er zijn mededelingen over het wel en wee (soms met iets teveel details) en vanaf volgend seizoen is er ook koffie en thee (zelfs al voor de dienst).

Hierbij, in een notendop, de plannen zoals die er nu voor staan.

Pre-school
Uiteraard blijven wij opvang verzorgen voor de allerkleinsten. Zolang de groepsgrote dit toelaat starten wij in september met een groep 0 en 1 jarigen en een groep 2 en 3 jarigen. De groep 0 en 1 jarigen komt uiteindelijk in de ruimten waar ook de kinderopvang gaat komen, per 1 september zal dit nog niet klaar zijn. Er wordt nog gekeken naar een geschikte alternatieve ruimte. De groep 2 en 3 jarigen krijgt hun eigen ruimte op de begane grond nabij wat nu nog de hoofdingang is.

Kleuterkerk
Volgend seizoen is er voor groep 1 en 2 Kleuterkerk. Het afgelopen seizoen hebben we gemerkt dat de opzet van Kinderkerk voor veel kleuters toch wat overweldigend is. Al die wisselingen, en sommige kinderen zijn zo groot! Daarom is besloten dat groep 1 en 2 hun eigen Kleuterkerk gaat krijgen.

De groepsleiders zullen gaan werken met het programma Promiseland (http://www.promiseland.nl/site/). Eerder werd er ook al met dit programma gewerkt. De kleuters krijgen in onsnieuwe thuis hun eigen (gezamenlijke) zaal. Deze zal zo worden ingericht dat er ruimte is voor momenten in een grote e/o kleine groep én er zullen diverse “hoeken” gecreëerd worden zoals onze kleuters ook op school gewend zijn.

Kinderkerk
Kinderkerk zal volgend seizoen een iets andere indeling hebben dan het afgelopen seizoen. Afgelopen seizoen was de kinderdienst voor de onder- en bovenbouw gescheiden. Omdat de kleuters niet meer meedraaien gaat groep 3 t/m 8 samen naar de kinderdienst. In ons nieuwe thuis zijn alle zalen voor Kinderkerk op de 1e verdieping. Er zullen wat minder meters gemaakt worden op de zondagochtend waardoor er meer tijd is voor de kinderdienst en de gesprekken.

Het programmateam en de groepsleiders zullen gaan werken met het BijbelBasic programma van de NBG (https://www.debijbel.nl/bijbelbasics ). Door gebruik te gaan maken van een kinderdienstmethode kunnen wij onze Hizkids gestructureerde informatie en kennis aanbieden. Ook biedt dit programma ruimte en mogelijkheden voor eigen (creatieve) invullen voor zowel het programmateam, de groepsleiders, voor u en de kind(eren). Tot slot kunnen wij jullie meer betrekken bij het kinderwerk door jullie te informeren over het thema e/o project waaraan gewerkt wordt.

Ik kijk uit naar een nieuw seizoen, in een nieuwe rol, voor en met jullie en de kinderen. Een seizoen waarin we willen werken aan relatie, waarin we de basis van het kinderwerk voor de groepen 1 t/m 8 willen verstevigen om ruimte te creëren voor persoonlijke groei, verbinding tussen de verschillende doelgroepen, samenwerking en natuurlijk een plek waar je graag bent.

Hartelijke groet en een hele fijne vakantie toegewenst,
namens het kernteam kinderwerk

 

Aukelien den Doop
Hoofd kinderwerk
Stadskerk de Wijngaard

.

Pre-school

 

Kusjes, knuffels, een traan en een lach. Luiers verschonen, flesje geven, neusje poetsen. Verhaaltje vertellen, liedje zingen, koekjes uitdelen, smikkelen maar!

De zondagochtend bij pre-school is allesbehalve saai!

Ben jij ook zo dol op deze ukkies en ben je 1x per 4 weken beschikbaar om te komen oppassen?

Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

 

Kleuterleider

 

Als kleuterleider ben je 1x in de vier weken dé juf of meester van groep 1 of 2.

 

Met behulp van het programma Promiseland bied jij de kinderen samen met een collega een ochtend met een bijbelverhaal, een liedje, een knutsel of een spel. Promiseland biedt een duidelijk en gestructureerde indeling voor de ochtend wat minimale voorbereidingstijd vraagt.

Je komt in een team met enthousiaste kleuterleiders en je mag zo samen werken aan een betekenisvolle en plezierige ochtend voor onze kleuters.

 Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Programmateam

 

Vind je het leuk om op het podium een verhaal te vertellen, de aanbidding te leiden, muziek te maken of iets anders?

Als lid van het programmateam van Kinderkerk werk je samen met mede teamleden en de groepsleiders aan het bijbelonderwijs voor onze Hizkids. Je laat ze kennis maken met de bijbel en zijn rijke inhoud op een leuke en ontspannen manier.

Daarnaast ondersteun je de groepsleider e/o workshopleider bij zijn of haar taak, samen werk je aan een complete zondagochtend voor onze Hizkids

 Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Groepsleider

 

Als groepsleider ga je samen met de kinderen in gesprek over wat ze tijdens het programma hebben gehoord of gezien.

Met behulp van de tools die de kinderdienstmethode biedt wordt er samen gezocht naar mogelijkheden om betekenisvolle gesprekken te voeren. Door samenwerking met het programmateam weet je wat het thema is en welke doelstellingen er zijn.

De ochtend wordt afgesloten met een workshop waar jij bij helpt en begeleid. De workshop kan gerelateerd zijn aan het thema of een complete verassing, geen één ochtend is het zelfde.. 

Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Floormanager

Als floormanager ben jij hét aanspreekpunt voor alle medewerkers op de zondagochtend, je beantwoord vragen, wijst gasten de weg, controleert of er geen verdwaalde schaapjes ronddwalen, bewaakt het inschrijfproces bij de workshops, zoekt misplaatste materialen en nog veel meer.

Ben jij stressbestendig, sociaal vaardig, vindingrijk en denk jij in oplossingen? Ben jij in staat om doordeweeks de webpagina bij te werken en eventuele vragen te beantwoorden? 

Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Workshopleider

 

6 workshops per zondag, ongeveer 45 zondagen per jaar, dat zijn al gauw ruim 270 workshops per jaar!

 

Kom jij ook meedoen? Een workshop geven is niet moeilijk of ingewikkeld (tenzij jij het moeilijk en ingewikkeld maakt). Onze Hizkids zijn dol op spelen, knutselen, spelletjes doen, sporten, schilderen, dansen timmeren, muziek maken… bedenk het maar.

 

Wil jij op een ontspannen manier betrokken zijn bij onze Hizkids? Geef je dan op om één keer of vaker een workshop te komen geven. Kom je liever niet alleen? Geen probleem, neem een enthousiaste tiener, je partner, vader/moeder, vriend/vriendin mee en doe het samen.  

Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Ondersteuner Hizkids

 

Voor de Hizkids zijn wij op zoek naar mensen die:

1x in de 4 weken de inschrijfbalie willen bemannen

Als medewerker inschrijfbalie help je bij de digitale inschrijving van de Hizkids en onze gastkinderen

&

iemand die de database van Hizkids wil bijhouden, bijwerken, opschonen en waar nodig rapportages kan draaien t.b.v. de planning en organisatie van Hizkids

 

Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Coordinator workshopleiders

 

Wij bieden onze Hizkids 6 workshops per zondag, ongeveer 45 zondagen per jaar… Dat zijn heel veel workshops, en heel veel vrijwilligers. 

 

Voor Kinderkerk zoeken wij één of twee coördinatoren die de werving en selectie van workshopleiders organiseert en coördineert.

 

Ben jij sociaal vaardig, ben je in staat om overzicht te houden op een grote groep met diverse wensen en mogelijkheden, kun je samenwerken en heb je zin in een uitdagende taak met leuke collega’s? 

Klik op de knop hieronder voor meer informatie!